Alianţa USR-PLUS a prezentat situația voturilor obținute la alegerile europarlamentare, luni, într-o conferință de presă, anunțând că numărătoarea indica faptul că, fără bilanțul din trei secții unde nu se număraseră voturile până la ora susținerii conferinței, USR-PLUS  avea, la Craiova, cu aproximativ 4.000 de voturi mai multe decât PSD.

Deputatul USR Dolj, Adrian Claudiu Prîsnel, a spus, în cadrul conferinței de presă, că Alianța USR-PLUS, prin cele peste 35.000 de voturi obținute la Craiova, „va da viitorul primar al municipiului”.

„Este pentru prima dată când o forță politică nouă, tânără, câștigă Craiova. Mi s-a spus că este imposibil, că nu putem bate PSD, aici și am învins! Am luat 35.000 de voturi, iar Alianța va da viitorul primar al Craiovei. Victoria nu este a noastră. Este a craiovenilor care au votat schimbarea. Craiovenii au ales un alt fel de a face politică. Craiovenii ne-au votat pentru că au încredere că suntem alternativa reală la ceea ce s-a întâmplat până acum. Au ales să nu plece, ci să aducă prin vot condițiile de viață din Europa, acasă. Pe județ am triplat voturile în urbanul mic și în rural, semn că presiunile și amențințările PSD  nu au mai funcționat. Oamenii au văzut că avem curaj să ne batem și la Botoșelti –Paia și au căpătat și ei curaj. La Băilești, am obținut 750 de voturi , la Calafat 280 de voturi. Acest rezultat vine cu o mare responsabilitate. În decembrie 2020, vom fi primul partid din România”, a declarat Prîsnel.

La rândul său, reprezentantul PLUS, Gabriel Păunică, a precizat că Alianța USR-PLUS își propune să câștige încrederea tuturor doljenilor. Acesta consideră că prin votul de duminică, oamenii dovedesc că vpr o alternativă la ceea ce li se oferă în prezent.

„Rezultatul alegerilor nu demonstreează că am câștigat ceva, demonstrează doar situația de fapt, atât din Craiova în mod special cât și din județul Dolj. Rezultatul arată că oamenii și-au dorit altceva, că au astăzi o alternativă reală, că oamenii educați au aceleași valori și au vrut să arate acest lucru. Nu am câștigat nimic, după cum spuneam, dar am obținut încrederea și trebuie să fim mândri și demni de ea. Doljul nu ne-a dat puterea, ne-a dat încrederea. Nu propunem să câștigăm cu adevărat ceva. Să câștigăm încrederea celor cre nu ne-au votat. Ne dorim cu adevărat să câștigăm încrederea oamenilor prin ceea ce vom face”, a menționat Păunică.

Prîsnel a mai spus că echipa „va intra în campanie pentru alegerile locale” care vor avea loc anul viitor.

Articolul precedentUSR-PLUS a câștigat alegerile la Craiova
Articolul următorTineri doljeni, accidentați pe DN 55 între Murta și Dobrești