Omul de afaceri Ion Ţiriac a declarat, duminică, după finala de la Ţiriac Open, că va construi o arenă de tenis la Otopeni pentru turneul găzduit acum de baza sportivă Năstase/Marica din Capitală, însă ridicarea acesteia va fi îngreunată de birocraţie.

De asemenea, fostul tenisman a menţionat că în baza sportivă de la Otopeni din apropierea patinoarului vor mai fi construite o academie de tenis, un bazin olimpic, o sală de gimnastică, dar şi o academie de fotbal dacă va dori Mircea Lucescu.

„Eu sunt foarte mulţumit de turneu, e impresionant că oamenii şi-au adus aminte şi că încă din prima zi nu am mai avut niciun bilet. Te face să te gândeşti… dar aici, în această bază, e greu să măreşti cu încă 1.000 de locuri. Foarte greu cred că o să iau aprobările ca să fac stadionul de tenis de data asta, pentru că legea fundaţiilor care trebuia să iasă nu a mai ieşit. Şi atunci ne-am luat la revedere de la acea sală de 13-15.000 de locuri. Însă stadionul de tenis se face, academia de tenis se face, însă durează până luăm aprobările. Arena de tenis va fi la Otopeni, împreună cu academia alături de cele 20 de terenuri de tenis. Deci tot ce s-a promis se face, la fel şi piscina olimpică şi sala pentru Nadia. Iar dacă Lucescu vrea o şcoală de fotbal, n-am glumit, îi fac şi teren de fotbal tot acolo. Avem loc, avem ce să facem, am şi fonduri, pentru că mi le-a dat fundaţia. Deci tot acest complex se face, dar durează birocraţia”, a precizat Ţiriac.

Întrebat dacă intenţionează să investească la clubul de fotbal Dinamo Bucureşti, Ion Ţiriac a răspuns: „La Dinamo? Eu nu mă pricep la fotbal. Şi dacă spun că aş face ceva cu Lucescu, aş face-o pentru copii, pentru nimic altceva. Eu nu am putut avut succes la mine, la Braşov, unde am vrut să fac patinoarul de hochei… şi cei de acolo au votat să nu-l fac. E ceva de neconceput să nu vrei când vine cineva şi îl face gratis şi îţi dă cheile”.

Tenismanul maghiar Marton Fucsovics a câştigat titlul în proba de simplu a turneului Ţiriac Open (ATP 250), găzduit de baza sportivă Năstase/Marica din Capitală şi dotat cu premii totale de 579.320 de euro, după ce l-a învins în finala desfăşurată duminică pe argentinianul Mariano Navone, cu 6-4, 7-5.
AGERPRES

Articolul precedentConstantin Gâlcă a debutat cu o victorie la Universitatea Craiova, 3-1 cu Sepsi OSK
Articolul următorCopac doborât pe șine din cauza zăpezii, oameni blocați în tren