Primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, a explicat, în ședința extraordinară a Consiliului Municipal Craiova, derulată luni, că proiectul RAT Craiova privind achiziția de tramvaie și autobuze, derulat pe fonduri europene, a înregistrat întârzieri din cauza lipsei promovării ghidului solicitantului și deși acest proiect ar putea fi depus până  la sfârșitul lunii martie, anul viitor, se va respecta termenul stabilit inițial și se va depune până la finele acestei luni.

Consilierul municipal liberal, Marinel Florescu, a precizat, în cadrul ședinței extraordinare de luni, că acest proiect prezintă întârzieri.

„De ce nu a fost sesizat faptul că proiectul nu se poate depune pentru că nu se poate demonstra proprietatea. Cu acest proiect s-a întârziat foarte mult. Pe de altă parte, vedem în bilanț că RAT-ul va rămâne cu o sumă de bani. Poate ne spune domnul director ce intenționează să facă acum cu această sumă?”, a spus Florescu în cadrul ședinței extraordinare de luni.

Primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, a explicat de ce s-a întârziat cu acest proiect, menționând faptul că în proiectele cu finanțare europeană nu este prevăzută doar achiziția de tramvaie și autobuze, ci și reabilitarea spațiilor unde acestea se retrag după ce ies din traseu.

„Ghidul solicitantului  a apărut abia în anul 2017. Și vă spun în premieră că s-a făcut o derogare de termen, la 31 martie 2019, pentru depunerea acestor proiecte. Însă, avem ambiția să le depunem așa cum am stabilit, până la sfârșitul acestui an. Tramvaiele care sunt cumpărate pe fonduri europene sunt în procedură. Sunt la Ministerul Dezvoltării, Ministerul Dezvoltării și-a asumat această răspundere să țină cei de acolo procedura de achiziție pe SEAP. Atât la tramavaie cât și la autobuze au trebuit justificate nu doar mașinile în sine, ci să demonstrăm că pe traseul respectiv acel mijloc de transport este cel mai eficient. În acest pachet, nu este vorba doar de pachetul de 17 tramvaie, ci și reabilitarea celor două capete de linii de tramvai, a stațiilor de redresare. S-a pus problema unde se vor întreține. Depoul nu este unul corespunzător și am trecut și reabilitarea acestuia, în proiect. Chiar se lucrează continuu în cazul proiectelor cu finanțare europeană”, a explicat Genoiu.

 

 

Articolul precedentUn copac a căzut peste două mașini, în Craiova – FOTO
Articolul următorBiblioteca „Aman” din Craiova, cu decorațiuni și obiecte specifice Crăciunului, la un bazar organizat la Salonic. Unde a ajuns suma de bani