Craiovenii vor plăti, anul viitor, taxe şi impozite locale mai mari pentru că acestea vor fi indexate cu rata inflaţiei.
În vară, Ministerul Finanţelor Publice a stabilit rata inflației și este de 4,6%. În 2018, rata a fost de 1,34% și s-a aplicat și taxelor aferente anului în curs.
O dezbatere a taxelor şi impozitelor craiovenilor pentru anul următor s-a încercat, miercuri, la sediul Primăriei Craiova. Cetățenii nu s-au arătat a fi interesați, singura problemă ridicată fiind cea a parcărilor rezidențiale.
Consilierii liberali au readus în discuție situația inventarierii și cadastrării locurilor de parcare dintre blocuri.
„Aţi cadastrat toate locurile de parcare din oraş? Sunt suficiente? Vor avea toți cetățenii locuri pentru a parca mașina“, au întrebat aceștia.
Viceprimarul Adrian Cosman a spus că s-a făcut acest pas în zona 0 a urbei și că vor urma și celelalte.
„Acum stabilim taxa, amenajarea parcărilor este pasul următor. Trebuia să pornim de undeva. Noi trebuie să stabilim acum bugetul pentru anul 2020“, a menționat Cosman.
Cele mai mari probleme vor fi acolo unde craiovenii vor dori două locuri de parcare. A fost deja ridicată și această problemă, de către un cetățean prezent în sală. Un răspuns exact nu a dat nimeni în această privință.
Directorul executiv al Direcţiei de Impozite şi Taxe (DIT) din cadrul Primăriei Craiova, Elena Bonescu, a prezentat bugetul pentru anul 2020, exemplificând că pentru un apartament dintr-un bloc cu trei etaje din zona A, cu o suprafaţă utilă de 70 mp, construit în 1999, clădire rezidențială, impozitul pentru anul viitor ar fi de 199 de lei, în 2019 fiind 191 de lei.
Taxa pentru parcarea curentă pe domeniul public va creşte de la 41 la 43 de lei, excepția fiind cea plătită prin SMS.
Cei care își plătesc impozitul până la 31 martie 2020 vor beneficia în continuare de acea bonificație de 10 %, menținându-se și reducerea cu 95% a impozitului calculat în cazul mijloacelor de transport hibride