Persoanele care beneficiază de indemnizaţie de şomaj nu au obligaţia să se prezinte lunar  la agenție pentru viză, pe perioada stării de urgență, informează reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Dolj. 

„Această precizare este în conformitate cu prevederile art.XII, alin (1) din OUG nr.32/2020, care modifică şi completează OUG nr.30/2020 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecţiei sociale în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2: “pe perioada stării de urgenţă instituite prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, obligaţia prevăzută la art. 41 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, nu se aplică”, transmit reprezentanții AJOFM Dolj.

De asemenea, potrivit legii, „prin derogare de la prevederile art.61, alin (2) din Legea 76/2002, în cazul neîncadrării în muncă, reînnoirea de către șomerii care nu beneficiază de indemnizație de șomaj, în condițiile prevăzute această lege, a cererii pentru a fi luați în evidență în vederea medierii se face în termen de 30 de zile calendaristice de la data încetării stării de urgență”.

Persoanele înregistrate în evidența AJOFM Dolj ( șomeri indemnizați/șomeri neindemnizați ) pot solicita informații suplimentare la telefon 0771/363.519 sau 0771/363.714.

Articolul precedentIntră în vigoare Ordonanța 8! Marcel Vela: Nu dorim să ne confruntăm cu o EXPLOZIE a numărului de îmbolnăviri
Articolul următorUn tânăr din Dolj s-a urcat băut la volan și a ajuns cu mașina în șanț