Începând de luni, 20 martie, românii vor avea la dispoziţie un nou serviciu de programare online pentru depunerea cererilor de paşapoarte. De la începutul anului curent, timpul mediu de eliberare a paşapoartelor a fost de 3-5 zile.

Noul serviciu de programare online pentru depunerea cererilor de paşapoarte va fi integrat în HUB-ul de servicii al MAI.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat că spre deosebire de platforma folosită în prezent, noul serviciu va permite efectuarea unei programări începând cu ziua curentă, pentru o perioadă de 90 de zile calendaristice.

Cetăţenii vor avea la dispoziţie o interfaţă grafică intuitivă, care va permite introducerea în siguranţă a datelor de identificare precum şi noi facilităţi, printre care notificarea prin e-mail.

Numărul paşapoartelor electronice emise în anul 2022 a crescut cu 56% faţă de anul 2021, respectiv cu 50% faţă de anul 2019.

În prezent, zilnic, se depun, în medie, 6.700 de cereri pentru eliberarea paşaportului, atât la serviciile publice comunitare, cât şi la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate.

 

Articolul precedentÎnceputul play-off-ului a adus la Arena Națională aproximativ 20.000 de fani. FCSB a încheiat la egalitate meciul cu CS Universitatea Craiova
Articolul următorPoliţiştii din Teleorman fac percheziţii în Bucureşti şi judeţele Olt şi Dolj (VIDEO)