Zilele municipiului Slatina se desfăşoară, în perioada 29 iunie – 1 iulie, primăria pregătind o serie de surprize, pe Esplanada din centrul localităţii.

Evenimentul poartă titulatura „Zilele municipiului Slatina, în anul Centenarului Marii Uniri” şi marchează 39 de ani de când, prin decret al Consiliului de Stat, Slatina era proclamată, alături de alte şapte oraşe ale ţării, „municipiu reşedinţă de judeţ”.

Printre surprizele pregătite de municipalitate se numără o paradă a portului popular, care se va încheia cu o „hartă vie a României”, în jurul logo-ului tridimensional „România 100”.

„Vineri, 29 iunie, în prima zi a evenimentului, vom avea o paradă a portului popular, unde sunt invitate ansambluri din cele mai importante zone etno-folclorice ale ţării, Ardeal, Moldova şi Oltenia. Parada se va deplasa din faţa Casei Tineretului, pe bulevardul A.I. Cuza, până pe Esplanadă. Aici, pe consolă, vom face o hartă vie a României şi în centru vom avea logo-ul Centenarului Marii Uniri, în format tridimensional. Acest logo va rămâne pe toată perioada acolo şi îi încurajăm pe slătineni să se fotografieze lângă acest simbol. Seara de vineri este dedicată folclorului, ansamblurile din toate zonele ţării prezentând programele lor artistice”, a afirmat primarul municipiului Slatina, Emil Moţ.

Nume mari ale showbiz-ului românesc sunt aşteptate la Slatina, de zilele municipiului. Nu vor lipsi nici comercianţii de pe Esplanadă, evenimentul încheindu-se cu un grandios show pirotehnic.

„Sâmbătă şi duminică, la Slatina vor ajunge artişti consacraţi, care vor susţine concerte, începând cu ora 20.00 şi până spre ora 23.00. Duminică seara, când este Ziua municipiului Slatina, va fi şi un show pirotehnic. Invităm toţi slătinenii să fie alături de muncipalitate pentru că sărbătorim Slatina”, a mai declarat Moţ

Articolul precedentDosar penal pentru un tânăr care, fără permis, a provocat un accident rutier şi a fugit de la faţa locului
Articolul următorPeste 250 de gradații de merit aprobate în Dolj. Dascălii intră în lupta pentru sporul la salariul de bază