După ce Craiova a apărut pe o listă a oraşelor cu grad ridicat de poluare, primarul Mihail Genoiu a prezentat, într-o conferinţă de presă organizată marţi, situaţia din Bănie, menţionând că anul trecut, din totalul de 365 de zile „în 35 de zile a fost depăşită cota maximă de poluare”. 

La nivelul oraşului Craiova, pentru a măsura calitatea aerului, funcţionează cinci staţii.

”Nu suntem printre acele orașe cu risc de infrigement. Am văzut că apărem în acea listă de 11 orașe. În anul 2019, din 365 de zile, în 35 de zile a fost depășită cota maximă de poluare la Craiova. În restul zilelor, au fost în parametri normali. Stațiile, în număr de cinci, funcționează în totalitate la ora actuală și sunt în permanență colectoare de informații”, a declarat Mihail Gernoiu, primarul Craiovei.

În ceea ce priveşte cauzele poluării aerului, acestea sunt praful de pe străzi, deşeurile rezultate în urma şantierelor de construcţii din oraş, Genoiu amintind de proiectul de green city oferit bonus în baza contractului cu BERD. Acest program permite punerea în aplicare a unui plan de acţiune pentru Bănie.

”Noi când am semnat contractul de finanţare pentru autobuzele euro 6, prin credit BERD, am primit un bonus, gratuit, un proiect de green city. (…) Acest proiect se implementează din 2019 și are patru etape. În primele două etape s-au făcut măsurători de către consultantul ales de BERD, care a studiat foarte multe domenii: calitatea solului, apei, a aerului, spațiul verde, transport, schimbările climatice, biodiversitatea. După aceste măsurători au fost organizate dezbateri publice în urma cărora s-a stabilit un plan de acţiune pentru Craiova. În perioada următoare ne vom întâlni cu firma consultantă şi vom stabili concret ce avem de făcut. Apoi va fi o etapă de verificare a progreselor făcute în cadrul proiectului”, a mai precizat primarul Craiovei

 

Articolul precedentCurtea de Apel Craiova îşi suspendă activitatea
Articolul următorCentrele de Relații cu Utilizatorii Distribuție Oltenia vor fi închise vineri, 24 ianuarie