Toate grădinițele, școlile și creșele din municipiul Craiova vor fi dezinfectate în perioada imediat următoare, potrivit unui anunț al Primăriei Craiovei. 

Autoritățile municipale anunță că suplimentarea măsurilor de prevenție speciale vine în completarea deciziilor luate la nivel național pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19 și pentru a le oferi copiilor cele mai sigure condiții în momentul în care se vor întoarce la școală.

Astfel, din data de 11 martie și până duminică, 22 martie, se demarează o amplă acțiune de dezinfecție la toate unitățile de învățământ preuniversitar din Craiova (grădinițe, școli, licee), inclusiv în spațiile care aparțin creșelor din subordinea Primăriei Craiova și a Consiliului Local Municipal.

„Facem precizarea că acțiunea de dezinfecție va fi îndeplinită de SC Salubritate Craiova SRL, operatorul care are delegată activitatea de dezinsecție, dezinfecție, deratizare și care deține autorizații pentru desfășurarea activității de la Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC). Pentru efectuarea activității de dezinfecție, se va folosi produsul autorizat Bionet A15, biocid avizat de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății. Produsul este indicat pentru dezinfecția suprafețelor de diverse tipuri, a spațiilor de producție și a celor în care se prepară hrana etc. și are efect bactericid, fungicid și levuricid, virulicid, micobactericid și tuberculicid”, au menționat reprezentanții Primăriei Craiovei.

Articolul precedentIPJ Dolj suspendă audiențele
Articolul următorCraiova: Mai multe autobuze pe traseu, la orele de vârf