Amenajarea de irigaţii Bucşani-Cioroiu a fost pusă în funcţiune, marţi, la eveniment fiind prezent directorul Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), Florin Barbu. Investiţia se ridică la peste 23 de milioane de lei.

Proiectul a presupus şi reabilitarea staţiei de pompare Piatra-Olt, care nu mai fusese în funcţiune de 15 ani.

„Ne aflăm la amenajarea Bucşani-Cioroiu, este una dintre staţiile reabilitate în cadrul proiectului în valoare de 23 de milioane de lei, care cuprinde în total trei astfel de staţii din judeţul Olt. Această amenajare n-a mai funcţionat în ultimii 15 ani. Au fost modernizate trei staţii, au fost schimbate toate grupurile eletro-pompe, motoare, partea electrică, totul fiind automatizat. S-a refăcut şi partea de canale – au fost conductele de refulare pe 1,2 kilometri. Avem în obiectiv refacerea diferenţei de amenajare pentru alte şapte mii de hectare, pe care trebuie să o reabilităm. Execuţia începe săptămâna viitoare. Acest spaţiu era în conservare, iar partea electrică nu mai putea fi folosită”, a declarat directorul ANIF, Florin Barbu.

El a explicat că deja au fost încheiate contracte între ANIF şi fermieri, costurile de folosire a apei fiind zero pentru aceştia din urmă.

„Sunt încheiate contracte cu Organizaţia de Udători Piatra-Olt şi cu alţi beneficiari persoane juridice care deja au înţeles, văzând că apa este pe canal, şi pentru anul următor vor să-şi achiziţioneze echipamente. Am avut discuţii cu toţi fermierii din zonă. Noi, Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare, ne-am făcut treaba pe infrastructura principală, acum depinde fermieri să ia apa din aducţiunea principală şi să o ducă la plantă”, a mai spus Florin Barbu.

Peste 20.000 de hectare de teren agricol vor fi irigate în urma investiţiei la amenajarea Bucşani-Cioroiu.

Articolul precedentGorj: 71,18% promovabilitatea la Evaluarea Națională
Articolul următorPrimărița unei comune din Gorj și-a pierdut mandatul. Ioana Bușe, condamnată pentru fapte de corupție