O plantație de afin din localitatea doljeană Ostroveni a ajuns în primul an de producție, proiectul fiind implementat de către un român care s-a intors, după 21 de ani, din Spania. 

Povestea afinelor din județul Dolj, în solurile nisipoase din Ostroveni, a căpătat contur în anul 2018, pentru ca acum să dea deja roade.

Cel care a implementat proiectul se așteaptă ca de pe cele 30 de hectare de teren, pe cât se întinde plantația, să scoată aproximativ 90 de tone de fructe. Piața de desfacere nu este o problemă, pentru întreaga cantitate existând deja cumpărători.

„Anul acesta, plantația din Dolj este în primul an de producție și asteptăm aproximativ 90 tone. Din cauza furtunii din 20 mai, când a căzut grindină, am înregistrat o pierdere de circa 50%. Am început culesul încă de săptămâna trecută, suntem în avantaj deoarece avem un decalaj de aproximativ două săptămâni față de zona centru și nord a României. Toata producția o avem vândută”, a spus managerul proiectului, Ionel Simion.

Curajul de a aduce ceva nou în Oltenia a generat și locuri de muncă. Sunt, spune cel care se ocupă de proiect, 30 de posturi fixe, valabile tot timpul anului, și alte aproximativ 400 pentru zilieri.

Perspective de viitor există și, spune antreprenorul, atâta vreme cât plantația se va extinde, obiectiv major al proiectului, automat va crește și numărul locurilor de muncă.

„Am locuit 21 de ani în Spania și m-am întors cu acest proiect în România. Implementarea proiectului a creat un număr de aproximativ 30 de locuri de muncă fixe și un număr de circa 400 muncitori zilieri în cursul anului, urmând ca pe viitor numărul acestora sa crească”, a mai spus managerul proiectului. 

Ionel Simion mai are o plantație de afini și în județul Olt, localitatea Ianca, de unde a cules deja roadele muncii sale, anul trecut.

 

 

Articolul precedentDolj: Încă cinci cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19
Articolul următorPRIMUL INTERVIU al lui Liviu Dragnea din închisoare. Fostul lider PSD rupe tăcerea – Interviu exclusiv Realitatea PLUS