75 de arme au fost găsite, marți, în autoutilitara unui cetățean bulgar, în vârstă de 38 de ani, acesta fiind depistat la Punctul de Frontieră Calafat.

Bărbatul urma să ajungă în Letonia, neavând acte pentru transportul unor astfel de bunuri.

„Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Dolj au stabilit faptul că un cetăţean bulgar, care transporta cu o autoutilitară 75 de arme, nu deţinea documentele prevăzute de lege pentru transportul unor astfel de bunuri, fapt pentru care acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Armele au fost depistate de poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Calafat, în punctul de trecere a frontierei Calafat, pe sensul de intrare în țară, într-o autoutilitară condusă de un cetăţean bulgar de 38 de ani, care încerca să ajungă în Riga – Letonia”, a declarat Grădinaru.

În urma controlului autovehiculului, au fost descoperite patru colete în care se aflau 69 de pistoale neletale, pentru autoapărare, cu gaze, calibrul 9 mm, din categoria celor supuse autorizării, precum și 6 arme pentru tir, cu aer comprimat, calibrul 5.5 mm, supuse autorizării, a mai spus reprezentantul IPJ Dolj.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Articolul precedentFOTO. Imagini de groază din clădirea unde a fost mutată Clinica de Hematologie Craiova
Articolul următorA fost stabilită suma exproprierilor pentru primul tronson al drumului expres Craiova-Pitești