Municipiul Craiova va găzdui, în perioada 17-18 martie, „Forumul Industriei Auto 2019”, la eveniment fiind așteptate aproximativ 300 de  persoane din țară și de peste hotare pentru a discuta despre mobilitatea durabilă, conducerea automată şi conectată, electromobilitatea, implementarea recomandărilor GEAR 2030.

Reuniunea, care va fi prezidată de prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, se înscrie în seria evenimentelor organizate de Ministerul Economiei pe durata exercitării Președinției Consiliului Uniunii Europene, informează reprezentanții Primăriei Craiova.

„Prin Decizia nr. 34 a Consiliului Interministerial pentru Pregătirea și Exercitarea Președinției României la Consiliul Uniunii Europene a fost actualizat calendarul reuniunilor ce se vor organiza în România pe durata mandatului la Președinția Consiliului UE. Conform acestuia, Craiova este inclusă pe lista celor mai importante municipii din țară ce vor găzdui evenimentele-reper din cadrul Președinției Consiliului Uniunii Europene. Unul dintre aceste evenimente importante din calendarul oficial al deținerii de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene este Forumul Industriei Auto 2019, programat la Craiova, în perioada 17-18 martie 2019”, se arată într-un proiect al Primăriei Craiova.

Cu acest prilej, sunt așteptați la Craiova peste 300 de participanți din toată Europa (reprezentanți ai Comisiei Europene, ai Guvernului României, Parlamentului European, miniștrii economiei din statele membre, reprezentanți ai  mediului de afaceri din industria auto), bugetul pe care Primăria Craiova trebuie să îl aloce fiind de până ala 35.000 de lei.

Articolul precedentMașină de poliție, implicată în accident în centrul Craiovei
Articolul următorCraiovean fără permis, reţinut de poliţişti după ce, băut fiind, a fugit de poliţişti şi a lovit două maşini parcate