Polițiștii din Craiova au făcut uz de armamentul din dotare, sâmbătă, pentru prinderea unui șofer băut.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru, a declarat că totul a început după ce polițiștii au observat un autoturism, care nu a respectat culoarea roșie a semaforului electric aflat în funcţiune, la intersecţia străzii Popa Şapcă cu strada Unirii, din Craiova.

Poliţiştii au pornit în urmaryirea autoturismului, având semnalele luminoase și acustice în funcțiune, dar acesta nu a oprit.

La un moment dat, conducătorul auto a abandonat mașina și a continuat deplasarea pe jos. Atunci, oamenii legii au folosit armamentul din dotare.

„Polițiștii au continuat și ei urmărirea și au efectuat un foc de avertisment în plan vertical, după ce l-au somat pe bărbat să se oprescă. Ulterior s-a reușit prinderea conducătorului auto, un tânăr de 23 de ani, din Craiova, care a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a declarat reprezentantul IPJ Dolj.

Șoferul a fost condus la spital, însă a refuzat recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Articolul precedentMesaj pentru liderii social-democrați, prezenți la mitingul de la Craiova: „În Spitalul Nr.1 Craiova, copiii bolnavi de cancer nu au medicamente”
Articolul următorUn tânăr din Olt a pus pe jar polițiști din două județe. A fost urmărit zeci de kilometri și nici după ce s-au tras focuri de armă nu a oprit mașina