Acționează cu responsabilitate, fie că sunt la serviciu, fie în timpul liber. A dovedit-o, miercuri dimineață, un pompier din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj, care a salvat patru bărbați implicați într-un accident rutier. 

Plutonierul major Valentin Popică, se afla în trafic când a văzut mașina care se oprise într-un stâlp de electricitate. Și-a rugat prietenul care îl însoțea să sune la 112 şi el a sărit să-i ajute pe cei patru tineri care se aflau în maşină. Până la sosirea echipajelor ISU și a medicilor, pompierul și-a făcut treaba ca la carte. A stins focul cu un stingător, s-a asigurat că nu mai există pericol de explozie, a mobilizat victimele și le-a acordat primul ajutor. „Bravo măi băiete, i-a spus Şeful Gărzii de Intervenţie! Echipajele noastre s-au asigurat că nu mai există niciun pericol, iar echipajul SMURD şi echipajele SAJ au trecut la evaluarea victimelor. Trei dintre cei patru bărbaţi aflaţi în autovehicul au fost transportaţi la spital. Unul a suferit leziuni minore şi a refuzat să fie transportat la spital”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Popică, cum îi spun colegii, a stat la fața locului până când a fost sigur că nimeni nu mai are nevoie de ajutor. Lucrătorul ISU Gorj face parte din lotul sportiv al instituției, participând cu succes la numeroase competiţii. „Şi-a demonstrat pregătirea, profesionalismul şi dragostea pentru această meserie, mărturie stau premiile pe care le-a obţinut. Suntem mândri de tine Popică, pentru tot ce ai făcut astăzi şi pentru tot ce ai făcut de-a lungul carierei tale! Noi ştim că eşti un adevărat profesionist şi un om cu suflet mare”, a conchis Florin Chisim.

Articolul precedentŞofer începător, cascador fără voie. S-a răsturnat cu maşina în centrul oraşului
Articolul următorCazare gratuită pentru candidații care susțin examene de admitere la Universitatea din Craiova