Energeticienii din cadrul Sucursalei Energetice Ișalnița din județul Dolj sunt îndemnați la grevă, mesajul care circulă pe rețelele de socializare venind în urma acțiunile de protest care au demarat vineri seară, în mai multe cariere din Gorj și care se extind, aproape toți minerii Complexului Energetic Oltenia fiind în grevă, luni dimineață.   

O parte dintre angajații SE Ișalnița consideră că dacă s-ar alătura colegilor din Gorj ar da dovadă de unitate și ar atrage atenția asupra problemelor din domeniu. Marea nemulțumire a oamenilor este faptul că pentru acest an nu au fost prevăzute creșteri salariale, vouchere de vacanță și că nu au cum să își desfășoare activitatea din cauza lipsurilor materiale.

,,Stimați colegi din termocentrala Ișalnita și nu numai, cred că este momentul să ne alăturăm și noi protestatarilor din bazinele miniere Jilț Nord și Jilț Sud. Numai uniți putem să ne obținem drepturile pe care le merităm. Se pare că am fost lăsați deoparte de către președinții de sindicat care ar trebui să ne reprezinte pentru că aceștia au grijă să-și angajeze copiii, nevestele, amantele și alți apropiați în schimbul tăcerii și statului pe burtă în fața administrației. Credem că este momentul să ne rupem câteva ore din timpul liber dacă vrem cu adevărat să mai obținem câte ceva din drepturile noastre. Credem că putem să îndurăm și noi ca și colegii noștri mineri câteva ore, la poarta termocentralei, când ieșim din schimbul 1, 2 sau 3, sau chiar dacă venim de acasă. Dacă nu acum când au nevoie de noi să dăm energie țării, atunci când putem să ne cerem drepturile? Haideți să dăm dovada de unitate și să le arătăm că ajunge cât am muncit pe salarii mici și sarcini mari. UNITATE!”, este unul dintre mesajele care circulă pe rețele de socializare din partea angajaților termocentralei din Craiova.

Termo Ișalnița are în funcțiune grupurile energetice nr. 7 și 8, iar Craiova II produce energie electrică cu blocurile energetice nr. 1 și 2. Momentan nu pare a fi o problemă stocul de cărbune din depozit, fapt pentru care nici activitatea nu va avea de suferit.

Aproape toți minerii din Complexul Energetic Oltenia sunt în grevă luni dimineața. Protestul a început vineri seara la Jilț Nord și s-a extins treptat în toate carierele din județul Gorj.

Articolul precedentElevii se întorc la şcoală pentru puţin timp. Când va fi următoarea vacanţă
Articolul următorInfecțiile din spitale, problemă imposibil de rezolvat în Dolj. Spitalul Județean de Urgență Craiova este lider în clasamentul raportărilor