O expoziţie statică de tehnică şi echipament militar dedicată sărbătoririi Zilei Forţelor Armate Poloneze, a personalului Contingentului Militar Polonez, în colaborare cu militarii Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, a fost prezentată sâmbătă, în Piaţa „Alexandru Ioan Cuza” din Craiova.

Craiovenii, indiferent de vârstă, s-au familiarizat atât cu transportoarele blindate „Rosomak” şi „Piranha”, cât şi cu echipamentul şi armamentul aflat în dotarea militarilor români şi polonezi.

Cei interesați de domeniul militar, mai ales cei care vor să urmeze o astfel de carieră, au avut la dispoziție un punct de informare. Tot de aici au aflat date și despre militarii polonezi aflați la Craiova.

Conform unui comunicat de presă al MApN, Polonia participă cu un contingent format din 225 de militari şi 47 de mijloace tehnice în compunerea Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, materializând astfel angajamentele asumate în cadrul Summitului NATO de la Varşovia. „Militarii polonezi se instruiesc în comun cu militarii Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, în cadrul prezenţei aliate adaptate pe flancul estic”, se arată în comunicat.

Articolul precedentBiciclist lovit de o mașină în Craiova, pe Caracalului
Articolul următorA treia etapă de deratizare în Craiova