Mărfuri contrafăcute în valoare de peste 200.000 de lei au fost confiscate, duminică, de către polițiștii doljeni în urma unei acţiuni pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor la regimul drepturilor de proprietate intelectuală, fiind întocmite și șapte dosare openale pentru infracțiunile descoperite. 

Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, aceste verificări au avut drept scop prevenirea unui astfel de comerț și identificarea persoanelor care pun la vânzare mărfuri contrafăcute.

„Obiectivul prioritar al acţiunii l-a constituit prevenirea şi descurajarea infracţionalităţii în domeniu, precum şi identificarea, documentarea şi tragerea la răspundere penală a persoanelor care introduc şi comercializează, în judeţul nostru, produse piratate sau contrafăcute. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat șapte infracţiuni, dintre care șase prevăzute de Legea nr. 84/1998, privind mărcile şi indicaţiile geografice şi una conform Codului Fiscal”, a declarat Cosmin Grădinaru, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

În ceea ce privește bunurile confiscate, acestea sunt articole de îmbrăcăminte, de încălțăminte și băuturi alcoolice.

„De asemenea, poliţiştii au indisponibilizat bunuri în valoare de peste 200.000 de lei, dintre care 1.102 produse textile, 151 de perechi de încălţăminte şi 30 de litri de băuturi alcoolice. Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice vor continua cercetările conform competenţelor, sub supravegherea parchetelor, în dosarele penale constituite în urma activităţilor desfăşurate”, a conchis reprezentantul IPJ Dolj.

Articolul precedentConsiliul Județean Dolj împrumută peste 19 milioane de lei de la Ministerul Finanțelor
Articolul următorExpertiza în cazul gazonului de pe Stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova, la final. Ce recomandări au specialiștii