Doljul ocupă primul loc într-un clasament al județelor cu sesizări privind evenimentele electorale, potrivit unei declarații de presă susținută, la ora 15.00, de către purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-șef de poliție Monica Dajbog.

Potrivit informării, cele mai multe sesizări fac referire la fraude electorale, fiind situații când cele semnalate nu s-au confirmat.

“Până la această oră, procesul electoral la nivelul întregii țări s-a desfășurat fără probleme deosebite din punct de vedere al ordinii publice. Până la această oră, au fost înregistrate 61 de sesizări privind evenimentele electorale, cele mai numeroase fiind consemnate pe raza județelor Dolj (11 evenimente), Giurgiu (5), Mehedinți (4), Olt  (4) și în Municipiul București – 5 evenimente. Din numărul total de evenimente sesizate, jumătate nu s-au confirmat. Cele mai multe sesizări au fost de fraudă electorală, sfătuirea în ziua votării a alegătorilor la sediul secțiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit candidat, comercializarea și consumul de băuturi alcoolice în spațiul de protecție al secțiilor de votare și nerespectarea dispozițiilor legale privind prezența altor persoane în cabina de vot”, a precizat Monica Dajbog.

La nivel național au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, respectiv trei avertismente și șapte amenzi.

Dajbog a reamintit că pentru eliberarea în regim de urgență a cărților de identitate pentru toți cetățenii care doresc să se prezinte vot, dar nu dețin documente valabile, serviciile județene de evidență a persoanelor vor avea și astăzi program până la ora 21.00.

Până la această oră, în cele două zile, s-au eliberat peste 15.000 acte de identitate, dintre care 11 cărți de identitate au fost realizate prin deplasarea cu camera mobilă, la domiciliul persoanelor netransportabile.