Doljenii care sunt nevoiți să iasă din locuință, fie că merg la cumpărături, fie la serviciu sau pentru a rezolva anumite probleme medicale, ar trebui să poarte măști de protecție, recomandă reprezentanții Prefecturii Dolj. 

Această recomandare vine la o zi distanță după ce și Raed Arafat a făcut un nou anunț în privința mijloacelor de protecție de acest tip.

Dacă, inițial, autoritățile recomandau ca măștile să fie purtate în cazul în care persoanele prezintă semnele unei viroze, acum toți cei care ies din locuințe ar trebui să le poarte.

„Luând în considerare modul de răspandire a virusului SARS-CoV-2, inclusiv de la persoane infectate dar asimptomatice, se recomandă purtarea măștii sau a oricărei alte forme de material de protecție din bumbac pentru nas și gură, în toate situațiile când mergem în spații publice (magazin, farmacie, etc.), precum și în mijloacele de transport în comun. Prin purtarea măștii sau a altor materiale se împiedică răspândirea particulelor când vorbim, tușim sau strănutăm, limitându-se astfel răspândirea virusului în comunitate și constituind o masură suplimentară care vine în sprijinul nostru al tuturor pentru a ne proteja și a-i proteja pe ceilalți”, informează Prefectura Dolj.

Măștile confecționate în casă trebuie spălate și obligatoriu călcate după fiecare utilizare. Acestea pot fi o soluție întrucât măștile chirurgicale sunt imposibil de găsit în farmacii, în prezent, iar cele care le au practică prețuri piperate, spun cumpărătorii.

Articolul precedentKlaus Iohannis: „Starea de urgență în România se va prelungi cu o lună”
Articolul următorMinistrul Muncii: „Plata indemnizațiilor pentru creșterea copilului se prelungește automat”