Un bărbat în vârstă de 70 din comuna Şimnicu de Sus, judeţul Dolj, a fost reţinut pentru 24 de ore pentru că ar fi violat de mai multe ori, în perioada mai-septembrie, o femeie în vârstă de 89 de ani, din localitate, imobilizată la pat.

Potrivit IPJ Dolj, bărbatul o luase pe femeie la locuinţa sa, pentru a se ocupa de îngrijirea acesteia, profitând de vârsta înaintată şi de faptul că femeia figurează în evidenţele medicale cu afecţiuni.

„În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol, cercetările fiind continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, în vederea probării activităţii infracţionale a bărbatului şi luării măsurilor care se împun. În cursul zilei de ieri, poliţiştii au efectuat o percheziție domiciliară, în comuna Șimnicu de Sus, la imobilul unde locuiește bărbatul bănuit de comiterea faptei. În urma percheziţiei efectuate, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, bunuri ce pot constitui mijloace de probă în cadrul procesului penal”, arată poliţiştii.

Bărbatul a fost condus la sediul poliţiei pentru audieri. El a fost, ulterior, reţinut.

„Din cercetări, poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul ar fi comis în perioada 13 mai – 13 septembrie a.c.,  acte materiale specifice infracţiunii de viol. În urma probatoriului administrat de polițiști, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii de viol, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J.Dolj. În cursul zilei de astăzi, cel în cauză urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, cu propunere de arestare preventivă”, transmite IPJ Dolj.

Femeia a fost internată într-un spital din Craiova, sub monitorizarea unor reprezentanți D.G.A.S.P.C. Dolj, urmând să fie preluată de aceștia, în vederea plasării,  într-un centru de specialitate.

Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La activităţi au participat şi poliţişti ai Serviciului Criminalistic Dolj, Poliţiei Municipiului Craiova şi Postului de Poliţie Melineşti.

Sursa: Realitatea de Dolj