Numărul pacienților internați la Spitalul „Victor Babeș” din Craiova a ajuns la 13, potrivit unei noi informări făcute de către reprezentanții Prefecturii Dolj, autoritățile anunțând că alte trei persoane au fost externate în ultimele 24 de ore. 

Prefectura Dolj mai anunță că 1.886 de persoane sunt izolate la domiciliu și 181 se află în carantină.

Totodată, 442 de persoane au ieșit din izolare la domiciliu și 22 din carantină.

„Astăzi, 20 martie, ora 13.00, situația epidemiologică a județului Dolj se prezintă astfel: 1.886 de persoane sunt izolate voluntar la domiciliu, 181 de persoane se află în carantină, 13 persoane sunt internate în spital, trei au fost externate din Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Craiova, 22 persoane au ieșit din carantină și alte 442 persoane au ieșit din izolarea de la domiciliu”, anunță reprezentanții Prefecturii Dolj.

În ultimele 24 ore, polițiștii doljeni au verificat, la domiciliu, persoanele aflate în izolare, acolo unde au fost probleme întocmind dosare penale sau aplicând amenzi.

„Situația măsurilor dispuse pentru prevenirea răspândirii COVID-19, până la data de 20 martie, ora 14.00: avem șapte dosare penale în care se fac cercetări privind comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor și un dosar penal în care se fac cercetari conform art. 352 și 297 Cod Penal, privind comiterea infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor și abuz în serviciu;  21 sancțiuni contravenționale OUG 1/1999, valoare totală 50.500 lei”, se mai arată în comunicat.

În această perioadă, echipe mixte formate din reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, Inspectoratului Județean de Jandarmi Dolj, Grupării de Jandarmi Mobilă Craiova, Poliției Locale Craiova, dar și alte structuri de ordine publică din subordinea unităților administrativ teritoriale din județul Dolj vor verifica modul în care sunt respectate dispozițiile privint ilozarea la domiciliu și carantina.

Articolul precedentTrustul media Realitatea luptă pentru România
Articolul următorCraiova: Program redus pentru transportul public în comun