Doi craioveni au reprezentat Muzeul Olteniei la Olimpiada Națională de Meșteșuguri Artistice și Tradiționale, organizată de către Complexul Naţional Muzeal ASTRA Sibiu, aducând în Bănie premii importante.

Instituția craioveană a participat, în perioada 24-29 iulie, alături de alți 260 de reprezentanți ai tradițiilor populare din țară și străinătate (Mexic, Republica Bulgaria şi Republica Moldova, R.P. Chineză), la un eveniment cultural cu reprezentativitate majoră, Ediția a XXIII-a a Olimpiadei Naționale de Meșteșuguri Artistice și Tradiționale, manifestare organizată de către specialiștii Muzeului ASTRA Sibiu.

În acest context, Muzeul Olteniei Craiova a fost reprezentat de către doi dintre participanții la atelierul de sculptură lemn, ce se derulează la Secția de Etnografie de peste 5 ani, fiind coordonat de către profesorul Smarandache Ionuț.

Preda Robert și Vârtosu Andrei au obținut locul II, respectiv locul III, la secțiunea sculptură lemn, pentru frumoasele lucrări pe care le-au realizat timp de 5 zile la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului

Articolul precedentTeatrul craiovean a pierdut un actor păpușar. Alexandra Davidescu s-a stins din viață
Articolul următorVIDEO. Drum judeţean din Olt, spart de autorităţi pentru evacuarea apei care inundat mai multe gospodării