Spitalul Județean Clinic de Urgență Craiova nu mai asigură masa medicilor rezidenți care fac gărzi, cei care vor să mânânce la bucătăria unității spitalicești trebuind să plătească pentru ceea ce consumă. 

Directorul Spitalului  Județean Clinic de Urgență Craiova, Eugen Georgescu, a precizat faptul că legea nu obligă spitalul să asigure astfel de servicii. Cei care vor beneficia, în continuare, de gratuitate sunt medicii specialiști și cei primari.

„Legat de masa medicilor rezidenți care fac gărzi, legea nu ne obligă să facem acest lucru, să o asigurăm noi. S-a hotărât ca de acum încolo medicii rezidenți să plătească pentru aceste servicii. Nu este o sumă mare dar există această opțiune, de a mânca la bucătăria spitalului, contra cost. Bucătăria spitalului este externalizată de ani de zile, dar sumele pe care le plătești pentru a mânca sunt mai mici comparativ cu prețurile practicate de unitățile din exteriorul spitalului. Legea ne obligă să asigurăm masa bolnavilor. Titularilor de gardă, medici specialiști și primari, li se va sigura gratuit masa”, a explicat dr. Georgescu.

Șefii de secție din cadrul SJCU Craiova au primit deja informări, marți, cu privire la această decizie, având obligația să înștiințeze și medicii rezidenți despre hotărârea luată de către cei din conducerea unității sanitare.

Articolul precedentTaxa de cult, cerută prin fluturași tipăriți. O biserică din Craiova oferă și bonusuri enoriașilor conștiincioși
Articolul următorSe schimbă paza Spitalului Județean de Urgență Craiova. Directorul: „La noi, la spital, paza este un dezastru”