Voluntar în cadrul SMURD al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltenia” al Județului Dolj din anul 2016, Anais Pomagă, o tânără în vârstă de 22 de ani, din Craiova, consideră că voluntariatul poate deveni un mod de viață. A învățat acest lucru de la tatăl său, angajat al ISU Dolj, alături de care a și pornit în acest domeniu. 

Anais are deja experiență în acordarea primului ajutor de urgență și faptul că poate salva vieți o motivează să rămână alături de echipa ISU Dolj.

„Cred că voluntariatul este mai mult decât o activitate pe care o faci cu program. Este un mod de viață. Faptul că în acest fel am ajuns să am experiență în domeniul acordării primului ajutor de urgentă, că îi pot ajuta pe oamenii care sunt în suferință mă face să-mi doresc să continui”, povestește tânăra.

Prima intervenție a tinerei a fost alături de tatăl său, care în timpul liber fiind, a trebuit să ofere ajutor unui bărbat implicat într-un accident rutier.

„Totul a pornit de la tatăl meu, care lucrează în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj. Era în timpul liber și am plecat cu el, cu mașina, nici nu mai știu în ce direcție… Pe drum s-a petrecut, însă, un accident. Șoferul unui autoturism aflat în mișcare a suferit un stop cardio-respirator, după cum aveam să aflu mai târziu. Tatăl meu a oprit și a intervenit imediat, încercând să îi acorde primul ajutor medical calificat până la sosirea echipajelor de intervenţie. Mi-a cerut ajutorul, ca să scoatem bărbatul din mașină și pentru manevrele de resuscitare. Atunci am avut primul contact cu tot ceea ce înseamnă misiunea unui salvator și în clipele acele am înţeles ce înseamnă să poţi salva o viaţă. După terminarea liceului m-am axat pe voluntariat şi fac, în continuare, tot posibilul să salvez viaţa oamenilor care au nevoie de mine”, continuă Anais.

Munca alături de paramedicii SMURD te maturizează, spune tânăra, te responsabilizează, aduce satisfacții, dar și dezamăgiri atunci când realizezi că nu mai poți face nimic pentru a salva o viață.

„Voluntariatul alături de paramedicii SMURD mi-a dat mai multă încredere în mine, şi pe lângă cunoştinţele teoretice pe care le-am acumulat, practica alături de salvatori profesionişti, clipele de bucurie că poţi ajuta, dar şi dezamăgirea atunci când nu mai poţi face nimic, sunt experiențe de neuitat, care te maturizează. Să pot spune că fac parte din echipa ISU Dolj, să mă simt ca într-o mare familie, pentru că așa sunt ei acolo, cred că este cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat și așteptăm cu brațele deschise pe oricine vrea să întindă o mână de ajutor oamenilor care au nevoie”, își încheie, Anais, povestea.

Articolul precedentDoi tineri din Dolj, cercetați după ce au furat portofelul unui bărbat din Craiova
Articolul următorSe oprește apa în mai multe localități din județul Dolj