Deputatul liberal Nicolae Giugea a precizat, într-o conferință de presă susținută vineri la sediul PNL Craiova, referitor la situația în care se află Complexul Energetic Oltenia, că instituirea taxei de 2% pe cifra de afaceri care se aplică companiilor din energie a dezavantajat, direct, marele producător de cărbune din Gorj.

Potivit deputatului liberal, un lucru benefic pentru acest domeniu ar fi eliminarea taxei respective.

„Ceea ce se întâmpă acum la Complexul Energetic Oltenia este rezultatul politicii dezastruoase inițiate de Darius Vâlcov. După toate aberațiile care au pus pe butuci economia din România, instituirea taxei de 2% pe cifra de afaceri care se aplică companiilor din energie afectează în mod direct producătorii de cărbune” a menționat deputatul.

Giugea consideră că pentru cei din conducerea CEO, prioritare ar trebui să devină investițiile și mai spune acesta, ar trebui făcută o strategie în ceea ce privește exproprierile, totul pentru asigurarea frontului de lucru.

„Situația dificilă de la Complexul Energetic Oltenia este cunoscută de mult timp, însă nimeni nu a rezolvat problemele, acestea fiind rostogolite de la an la an. Trebuiau făcute investiții importante pentru a fi rentabilizată, în condițiile în care este un important producător de energie electrică. Nu se mai fac de mult reparații importante la CEO, ci doar cârpeli și este o problemă de timp până va deveni nefuncțională. Expropieri pentru asigurarea frontului de lucru nu se mai fac de 5 ani, așa că în curând nu vor mai avea de unde să extragă cărbuni. PSD riscă să lase țara în beznă” a conchis Nicolae Giugea.

Articolul precedentTânăr fără permis, prins de polițiști după o urmărire printr-o localitate din Dolj
Articolul următorUn bărbat dintr-o comună din Dolj a murit după ce mașina pe care o repara a căzut peste el