Agenția pentru Protecția Mediului Dolj a notificat societatea care se ocupă de groapa de gunoi de la Mofleni, Dolj, cu privire la obligativitatea închiderii anumitor celule din cadrul depozitului. Garda de Mediu Dolj a făcut un control în zonă, ca urmare a sesizărilor legate de mirosul răspândit de acest depozit.

După aceste verificări s-a transmis situația către Agenția pentru Protecția Mediului Dolj, aceasta din urmă stabilind ce are de făcut firma respectivă pentru a nu mai apărea probleme. Unitatea este obligată să închidă celulele C2, C3 și C4, să sisteze activitatea celulei C5 și să aibă în vedere modul în care va fi pusă în funcțiune celula C6 a depozitului.

Directoarea Agenției pentru Protecția Mediului Dolj, Monica Mateescu, a anunțat că ECO SUD SA trebuie să ia toate aceste măsuri până la data de 25 august. „Sunt impuse, cu termen până la data de 25 august, să se realizeze închiderea celulelor C2, C3 și C4, conform autorizației. Aceste celule sunt principalele cauze ale mirosului. Nu se va închide depozitul, ci acele celule în care s-a tasat solul. În cazul celulei C5 va fi sistată activitatea până se va tasa și aici solul. Se pun, la ora actuală straturi de pământ. După tasare se închide și această celulă. Referitor la celula C6, exploatarea acesteia va trebui efectuată pe o suprafață mult mai mică, nu cum se exploatează acum pe celula C5. Acest depozit nu poate să funcționeze oricum. O fi el ecologic dar disconfortul creat nu poate fi ignorat”, a declarat Mateescu. 

Pentru închiderea celulelor problematice sunt necesare alte fonduri, reprezentanții societății spunând că nu dispun de aceste sume. Potrivit conducerii APM Dolj, această explicație nu are o bază legală, unitatea fiind obligată să ia măsuri.

Articolul precedentAccident cu cinci victime la Scoarța (FOTO)
Articolul următorVIDEO/ Cenușa de la Termo II Craiova, real pericol pentru sănătatea doljenilor. Problema pasată între instituții