??????????????????

10 meșteri populari din țară vor ajunge, în perioada 7-9 iunie, la Craiova, pentru a participa la evenimentul „Satul Românesc în zi de sărbătoare” organizat de Muzeul Olteniei cu ocazia Zilelor Municipiului Craiova.

Evenimentul cultural, gândit și pus în aplicare de către specialiștii Secției de Etnografie a Muzeului Olteniei va fi deschis oficial, vineri, în Piața „Frații Buzești” din Craiova.

Craiovenii vor avea astfel ocazia să participe la demonstrații în aer liber și să cunoască tehnicile folosite de meșterii populari.

„Evenimentul va reuni, sub auspiciile sale, zece artiști populari dornici să ofere publicului craiovean, într-un decor inedit, manifestări culturale dintre cele mai diverse și variate, demonstrații în aer liber de meșteșuguri tradiționale din România, precum: tehnica olăritului, ouă încondeiate, tehnica realizării țesăturilor de casă și interior etc).

De asemenea, se pot vizita și standurile expoziționale ale târgului care vor fi bogate în produse tradiționale românești (prăjituri, turtă dulce, produse apicole etc).

Articolul precedentAngajări în Armată. 50 de locuri scoase la concurs, în Dolj
Articolul următorCod PORTOCALIU și GALBEN de inundații pe Dunăre. Județul Dolj, afectat