131 de candidaţi şi-au validat participarea la Examenul naţional de definitivat, care este programat să se desfăşoare miercuri, între ora 10.00 şi ora 14.00.

Inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Olt, Florica Grecu, a declarat că toţi candidaţii susţin examenul la centrul stabilit la Colegiul Tehnic Metalurgic Slatina.

Conform metodologiei, un cadru didactic poate susține de cel mult 3 ori examenul de definitivat, în mod gratuit. După aceea, în cazul în care nu promovează, el poate participa la examen numai dacă achită o taxă. De asemenea, un candidat se poate retrage din concurs, cu anularea lucrării (fără a fi luată în considerare și corectată), după o oră de la începerea examenului, dar nu mai târziu de 3 ore.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie cel puțin 8 pentru promovarea examenului. Primele rezultate vor fi afişate în data de 24 iulie a.c. la centrele de examen şi pe site-ul: definitivat.edu.ro. Contestaţiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 24 iulie, după afişarea rezultatelor, şi 25 iulie, până la ora 14.00.

Rezultatele finale se afişează la centrele de examen şi pe site-ul anterior menţionat în data de 27 iulie 2018.

Articolul precedentO nouă zi de căutări pentru bărbatul înecat în Olt, duminică seara
Articolul următorS-au afișat notele la Titularizare