Aeroportul Internaţional din Craiova are, de marți, un defibrilator automat pentru cazurile de stop cardiorespirator, aparatul reprezentând o donație a echipelor Rotary Craiova Probitas și Ford Motor Company Fund în cadrul proiectului „Există un erou în fiecare dintre noi”.

Potrivit inițiatorilor acestui proiect, astfel de echipamente vor mai fi amplasate şi în alte patru puncte aglomerate din Craiova, respectiv Electroputere Parc, Mercur Center, Universitatea din Craiova şi Gara CFR.

Defibrilatorul donat Aeroportului din Craiova va fi așezat la loc vizibil, tocmai pentru ca atât angajații unității, cât și persoanele care beneficiază de serviciile Aeroportului să îl poată utiliza.

„Proiectul este unic în Oltenia și al doilea, cred, după București. Este un proiect îndrăzneț și pe lângă faptul că vom asigura acest aparat, vom face și un curs de prim ajutor, în data de 17 noimembrie, în incinta Electroputere Parc. Orice persoană poate folosi, în caz de nevoie acest defibrilator, dacă se respectă anumiți pași. Implicarea comunității în activitatea medicală este foarte importantă la ora actuală”, a spus medicul Adrian Camen, vicepreședinte Rotary Craiova Probitas.

Proiectul se adresează comunității locale, potrivit președintelui Rotary Craiova, Adrian Cojocaru, craiovenii urmând să învețe tehnicile minimale de resuscitare și măsurile de prim ajutor. Prețul unui aparat este de aproximativ 2.500 de euro, au mai spus inițiatorii proiectului.

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, și directorul Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru, au precizat că un astfel de echipament este benefic, mulțumindu-le celor care au implementat proiectul. Dumitru a mai spus că nu doar personalul cabinetului medical din cadrul aeroportului va învăța să folosească defibrilatorul, ci și cel care asigură paza unității.

 

 

Articolul precedentTânăr din Dolj, reţinut pentru că a condus fără permis o maşină neînmatriculată şi cu numere false
Articolul următor1.700 de noi locuri de muncă la producătorul de automobile din Craiova