Numărul curselor aeriene directe operate în sezonul estival de pe Aeroportul Internațional Craiova către Antalya (Turcia) se va dubla din acest an.  

Potrivit reprezentanţilor CJ Dolj, Aeroportul Craiova rămâne un obiectiv investițional prioritar pentru administrația județeană, care este pregătită să răspundă creșterii volumului de activitate prin demersuri care vizează extinderea terminalelor de plecări și de sosiri, a parcării care deservește aeroportul, precum și prin completarea dotării cu echipamente noi.

„Ne bucurăm să putem veni cu două vești bune pentru toți cei care își planifică vacanțele pentru vara acestui an. Vorbim, în primul rând, despre faptul că operatorul care a oferit în 2018 pachete turistice în Antalya, cu zboruri directe de pe Aeroportul Internațional Craiova, va pune din nou la dispoziția oltenilor această destinație, începând cu prima zi din iunie. Este și o reconfirmare a faptului că, prin investițiile realizate, am reușit să creăm condițiile care pot convinge companiile să stabilească parteneriate viabile și de succes cu AIC.

În al doilea rând, o altă companie de turism a pus deja în vânzare sejururi în Antalya, cu transportul asigurat tot prin zboruri charter, care vor fi operate în fiecare zi de vineri, din data de 14 iunie. Faptul că există o cerere considerabilă, care permite deja dublarea numărului de curse estivale, se află, fără îndoială, în strânsă legătură cu adresabilitatea largă a aeroportului nostru, de ale cărui servicii beneficiază întreaga regiune“,a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa..

El a adăugat că această evoluție, dublată și de creșterea constantă a traficului de pasageri, care a atins un nou record în 2018, demonstrează încă o dată cât de necesare sunt investițiile în dezvoltarea infrastructurii construite și a dotărilor AIC.

„Principalele proiecte pe care ni le propunem pentru acest an, cu o valoare cumulată de peste 7 milioane de euro, urmăresc extinderea terminalelor de plecări și de sosiri, precum și a parcării. În egală măsură, intenționăm ca, la construirea bugetului pentru 2019, să ne îndreptăm către aeroport cu sumele necesare pentru achiziționarea unor noi echipamente, îmbunătățind astfel capacitatea de a deservi simultan mai multe aeronave“, a mai afirmat Prioteasa.

La rândul său, directorul general al Aeroportului Internațional Craiova, Mircea Dumitru, a vorbit despre creşterea traficului de pasageri.

„Bilanțul activității din 2018 și anunțurile pozitive cu care începem acest an reflectă capacitatea AIC de a se poziționa, prin infrastructură, dotare și calitatea serviciilor oferite, drept un partener atractiv, care știe să-și mențină colaboratorii tradiționali, dar și să-și câștige unii noi. Toate acestea fac parte din eforturile pe care le depunem în permanență pentru a fi mai competitivi, pentru a răspunde și mai bine așteptărilor publicului larg. Este o tendință pe care am văzut-o recunoscută anul trecut, când ne-am plasat la nivel internațional, în grupa noastră de trafic, printre aeroporturile cu cea mai mare creștere a conectivității directe într-o perioadă de 5 ani. Și tot în 2018 am marcat un nou record în privința volumului de activitate, cu 493.056 de călători, ceea ce ne consolidează poziția în clasamentul național și arată că înregistrăm o ascensiune durabilă. Să ne gândim doar că, prin comparație cu același an 2013, luat ca punct de reper de către Airports Council International Europe, am înregistrat o creștere cu peste 1.100 la sută a numărului de pasageri“, a afirmat Dumitru.

Compania Prestige Tours – Calypso Tour, în parteneriat cu Atlas Global, va continua să opereze în 2019 zborul estival Craiova – Antalya, cu o aeronavă de 216 locuri, în fiecare zi de sâmbătă, în perioada 1 iunie – 14 septembrie (ultima plecare).

În paralel, compania Christian Tour, având Blue Air ca partener, va opera curse estivale pe aceeași rută, cu o aeronavă de 162 de locuri, în fiecare zi de vineri, în perioada 14 iunie – 6 septembrie (ultima plecare).

Articolul precedentPeste 130 de tineri din Dolj, admiși la Școala de Poliție din Câmpina
Articolul următorȘase persoane, printre care patru copii, intoxicate cu fum la Craiova