Datorii financiare în valoare de aproximativ 9 milioane de lei, încărcări fictive de sume bănești în programul de contabilitate, relații îngreunate cu furnizorii de medicamente sau de materiale sanitare, acestea reprezintă o parte dintre problemele pe care actuala conducere a Spitalului Județean de Urgență Craiova a preluat-o de la fosta echipă de management.
Actualul director economic al unității sanitare, participând la o întâlnire cu asistentele și infirmierele, organizată pentru a le fi prezentată situația instituției, a spus că fosta conducere economică a încărcat fictiv în contabilitate peste 15 miliarde de lei vechi, la articolul bugetar de materiale sanitare.
„În octombrie 2019, când eu am fost pusă director financiar am analizat situația financiară. Am constatat că fosta conducere economică a încărcat fictiv în programul de contabilitate, adică peste valoarea contractată de spital cu CAS, 1.582.000 de lei, adică 15 miliarde lei vechi, la articolul bugetar de materiale sanitare, lucru care a afectat situația financiară a spitalului. Au fost sesizate organele competente. În 15 octombrie, spitalul a contractat cu CAS o suplimentare bugetară de 1.900.000 de lei, de la 4.100 de cazuri la 5.200 de cazuri pe luna octombrie și luna noiembrie, astfel încât bugetul să poată crește pentru acoperirea cheltuielilor urgente”, a explicat actualul director economic la SCJU Craiova.
Dată fiind situația financiară a spitalului, angajații nu pot spera, cel puțin în acest moment, că își vor primi tichetele de vacanță, motivul protestului de săptămâna trecută.