Consiliul Județean (CJ) Dolj va avea, anul acesta, un buget propriu de 590. 938.000 de lei, mai multe obiective urmând a fi finanțate. Pe lista de investiții se află domeniul transporturilor, care ocupă cea mai mare pondere(65%), Spitalul Județean de Urgență Craiova și spitalul de la Leamna, unele drumuri județene, aeroportul, Centrul Internațional „Constantin Brâncuși” și finalizarea proiectului privind sistemul integrat de management al județului.

Potrivit președintelului Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, referitor la venituri, o pondere foarte importantă, de aproape 42%, o dețin sumele aferente investițiilor realizate din fonduri nerambursabile, amintind aici programele Uniunii Europene și Programul Național de Dezvoltare Locală.

În ceea ce privește investițiile, cei mai mulți bani vor fi direcționați către transporturi, Aeroportul Internațional Craiova și mai multe drumuri județene fiind prinse în program.

„Pe capitole de investiții, primul loc îl ocupă Transporturile, cu o sumă de peste 216 milioane de lei, ceea ce reprezintă aproape 65% din totalul fondurilor pentru dezvoltare. Au fost alocate sume de bani și pentru celelalte domenii. Vreau să le mulțumesc tuturor consilierilor județeni, care în unanimitate, și-au dat concursul pentru a adopta bugetul județului Dolj”, a precizat Prioteasa.

Bani au fost alocați și domeniului sănătății, 7% din fondurile pentru dezvoltare având această destinație. Astfel, au fost prevăzute fonduri pentru Clinica de Cardiologie din cadrul SJCU Craiova, urmând a fi cumpărate echipamente medicale și mobilier pentru una dintre sălile de operație. De asemenea, se continuă planul de extindere și modernizare a Unității de Primiri Urgențe, reabilitarea Clinicii de Oncologie și Dermatologie, realizarea unui al doilea buncăr pentru celui un accelerator liniar de particule ce va fi achiziționat cu sprijinul Băncii Mondiale, sume de bani fiind alocate și Spitalului Leamna(construire corp nou-saloane, cabinete, săli de consultație-, modernizare spații existente, mobilier, aparatură medicală).

Pentru cultură, religie, recreere a fost alocat 11,6% din buget, administrația doljeană având în vedere restaurarea Casei Dianu din Craiova și dotarea ei pentru a găzdui Muzeul Cărții și Exilului Românesc(aprox 6 milioane lei, valoarea totală a proiectului fiind de 17 miliaone lei); restaurarea culelor din Brabova și Cernătești, continuare lucrări Centrul Internațional„ Constantin Brâncuși”, proiectare pentru lucrările de refacere a Stadionului Tineretului din Craiova.

Referitor la protecția mediului, CJ Dolj va încerca să finalizeze proiectul privind sistemul integrat al deșeurilor, prin amenajarea a 434 de platforme de gunoi și prin instalarea a aproape 760 de containere îngropate în municipiul Craiova(contract cu o valoare de peste 7,5 milioane de euro), în paralel cu procedurile de recepție a stațiilor de transfer de la Calafat, Dobrești, Băilești, Filiași și a stației de compostare de la Calafat. De asemenea, se continuă lucrările de închidere a depozitelor neconforme de la Segarcea, Filiași și Calafat, contract în valoare de peste 12 milioane de euro.

Articolul precedentPrefectul de Dolj a anunțat că nu-i demite pe primarii PNL care îl susțin pe Manda
Articolul următorTrei reținuți după o altercație produsă într-o localitate din Dolj. Unul dintre suspecți pus sub control judiciar