Cultivatorii de pepeni din Dăbuleni cer ajutorul autorităților și speră ca în zonă să fie extinse sisteme antigrindină, după ce sute de hectare cu lubeniță au fost distruse de piatra care a căzut săptămâna trecută. 

Prima producție de pepeni, de anul acesta, a fost distrusă de grindină, fermierii reușind să mai salveze o parte din ea, dar, spun aceștia, în piață vor apărea ceva mai târziu.

Pentru ca astfel de evenimente să nu mai aibă loc, producătorii cer ajutorul Guvernului pentru un sistem antigrindină în zonă.

Autoritățile locale au făcut o astfel de solicitare în anul 2018, singurul răspuns către Direcția Agricolă Dolj fiind că se face o analiză în privința acestui lucru.

„Prin adresa nr. 8159/31.08.2018, înaintată către Direcția Agricolă Dolj, Primăria Orașului Dăbuleni a adresat rugămintea de a aprecia asupra oportunității includerii U.A.T Dăbuleni în Sistemul Național Antigrindină. Cu adresa nr. 1590/08.02.2018, Direcția Agricolă Dolj a intervenit la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, solicitând a analiza și dispune în ceea ce privește solicitarea Primăriei Orașului Dăbuleni. MADR, la data de 12.02.2018, cu adresa nr. 463, a trimis un răspuns Direcției Agricole Dolj, din care reiese că Autoritatea pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor (AASNACP), va analiza împreună cu Proiectantul General al Sistemului Antigrindină posibilitatea extinderii punctelor de lansare și în zona Dăbuleni, județul Dolj”, anunță reprezentanții Primăriei Dăbuleni.

Rămâne de văzut dacă această analiză a luat sfârșit și dacă s-a luat o decizie în privința sistemului antigrindină cerut de cultivatorii de pepene din Dăbuleni.

Articolul precedentDolj: O șoferiță a vrut să evite un fazan și a ajuns cu mașina într-un șanț
Articolul următorDolj: Patru noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore