CEZ România a transmis o serie de precizări, ca urmare a publicării articolului intitulat „Cule în lumină” | Cei de la CEZ folosesc fotografii din 2013 de pe site-ul kule.ro”, publicat de Realitatea de Craiova.

Precizările sunt următoarele:

„CEZ Romania detine o licenta neexclusiva de la Institutul National al Patrimoniului pentru toate fotografiile si textele utilizate atat pe website-ul www.culeinlumina.ro, cat si pe retelele de socializare, printr-un contract semnat de ambele parti.

Website-ul www.kule.ro este proprietatea Institutului National al Patrimoniului, rezultand in urma unui proiect in care Institutul National al Patrimoniului a fost co-finantator. Ca urmare imaginile apartin Institutului National al Patrimoniului si pot fi licentiate conform legii.

CEZ Romania a realizat proiectul „Cule in Lumina” cu scopul de a face cunoscute culele din Oltenia si Muntenia, de a informa publicul larg despre starea acestor constructii care au nevoie de restaurare. Parteneriatul cu Institutul National al Patrimoniului a fost realizat tocmai pentru a avea dreptul de a publica imagini si informatii corecte pe website si pe retelele de socializare”,

Directia Comunicare si Marketing CEZ Romania