01AN4XBQ

Apa meteorică din Craiova nu va mai fi facturată, după ce au fost abrogate alineatele din „Legea serviciului de alimentare cu apă și de canalizare” care  obligau companiile de apă să le factureze, edilul Craiovei, Mihail Genoiu, fiind cel care a purtat mai multe discuții în acest sens cu membri ai guvernului și reușind abrogarea articolelor.

Potrivit reprezentanților Primăriei Craiova, un proiect de hotărâre privind anularea acestei taxe va ajunge pe masa consilierilor municipali, la ședința extraordinară de marți, Regulamentul serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare asigurate de Compania de Apă Oltenia urmând a fi modificat în conformitate cu prevederile art. 82 din Ordonanța de Urgență nr.114/2018.

„Alineatele (23) și (24) ale articolului 31 din Legea serviciului de alimentare cu apă și de canalizare nr. 241/2006, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 679 din 7 septembrie 2015, cu modificările și completările ulterioare, se abrogă”, se arată în OUG 114/2018.

În Craiova, s-a renunțat la facturarea apei pluviale în toamna anului 2014, dar la sfârșitul anului trecut Compania de Apă Oltenia anunța reluarea facturării apei de ploaie în urma modificărilor legislative.

Articolul precedentViitori subofițeri, în practică la ISU Dolj
Articolul următorSalubritatea Craiova a trecut la colectarea brazilor aruncați la ghene. Pomii de Crăciun vor fi reciclați