Tot mai mulți craioveni aleg, pentru câteva ore de relaxare alături de prieteni sau familie, Parcul Hanul Doctorului din Bănie, grătarele fiind încinse și în Duminica Rusaliilor. 

Decizia administrației locale de a amenaja și un spațiu cu grătare în acest parc se dovedește a fi una bună, craiovenii care nu pleacă din oraș luând cu asalt zona, cu ocazia oricărei mari sărbători. Așa s-a întâmplat și în Duminica Rusaliilor, grătarele și mesele din lemn fiind ocupate de cei care au vrut să servească masa în aer liber. Nu au lipsit din parc nici pescarii, aceștia petrecând ore bune pe marginea lacului.

Amenajarea unei zone de agrement pentru copii, în incinta Parcului Hanul Doctorului din Craiova, rămâne un obiectiv al administrației locale, amplasarea băncuțelor cu personajele din povești, lucrate de către artiști, în cadrul acțiunii Story Wood Cut, fiind primul pas în acest sens.

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a anunțat,în luna mai a acestui an, că este în lucru și un proiect privind amenajarea unui parc de aventură, iar echipamentele de joacă vor fi lucrate doar din lemn.

„Parcul Hanul Doctorului va deveni un parc dedicat copiilor. În viitor vom amenaja un loc de joacă cu elemente doar din lemn, un parc de aventură, proiectul de amenajare fiind în derulare. Lacul va deveni, metaforic spunând, o școală de pescuit pentru copii. Suntem în discuții cu mai multe ONG-uri pentru a prelua educarea copiilor în spiritul pescuitului sportiv, adică peștele nu va fi luat, ci eliberat în lac”, spunea edilul.

Articolul precedentPeste 4.500 de elevi din Dolj pregătiți pentru Evaluarea Națională. Marți, proba la română
Articolul următorDepășirea limitelor de viteză continuă să fie o problemă a șoferilor doljeni. Amenzi de peste 70.000 de lei aplicate în doar trei zile