O defecțiune apărută la instalația de producere a energiei termice, aparținând CET II Craiova, a lăsat, din nou, locuitorii municipiului fără căldură și apă caldă, directorul unității dând asigurări că în cursul zilei de vineri problema se va remedia.

Craiovenii care încă depind de serviciile regiei de termoficare sunt nemulțumiți de faptul că periodic rămân fără apă caldă și căldură, deși temperaturile au scăzut. Mai mult, oamenii se tem că astfel de situații vor exista și în plină iarnă.

Reprezentanții Primăriei Craiova și cei ai Termoficării Craiova spun că nu prea au ce să facă în astfel de cazuri și, mai mult, și ei sunt deranjați de disconfortul creat.

„La ora actuală, se întâmplă prea des astfel de situații neplăcute și ar trebui ca cei de la CET Craiova să ia măsuri. Nu este absolut deloc în regulă ca cetățenii Craiovei să fie lăsați fără apă caldă și căldură. Am tot discutat, dar se pare, că sunt în zadar aceste discuții cu ei”, a psus viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan.

În replică, Dan Vasile, directorul SE Craiova II, a explicat faptul că lucrările au luat sfârșit, neexistând pericolul producerii disconfortului în plină iarnă.

„Cunosc foarte bine situația. În jurul prânzului se va reveni la normal, cu privire la apa caldă. Grupul Energetic II, cel care la care am intervenit s-a reparat, este deja în funcțiune. În jurul orei 12.00 se revenine la parametri normali de funcționare, în primele cartiere care sunt mai aproape de noi și spre după-amiază în tot orașul. În acest moment, la Termocentrala Craiova II sunt două instalații de producere a energiei electrice și termice. Acum este în funcțiune Blocul Numărul 2 care a avut în urmă cu o săptămână și ceva acea problemă a cazanului. Problema de joi a apărut tot la acest cazan și a trebuit să intervenim. A fost o defecțiune accidentală. Blocul Numărul 1 este într-o reparație anuală, tot în vederea pregătirii pentru iarnă. Au fost niște lucrări mai mari, lucrări în cazul cărora estimăm că se vor încheia undeva la sfârșitul săptămânii viitoare cel mai târziu. Din acel moment avem două grupuri disponibile, deci vom funcționa cu o rezervă. Anul acesta au fost niște lucrări de amploare. Grupul Numărul 1 este în reparații de trei luni și jumătate. Am schimbat complet țevile, am pus una nouă. Aceste lucrări ni le-am asumat. Am preferat să se întâmple situații de genul acesta acum, nu în ianuarie sau februarie când este foarte frig”, a declarat Vasile.

Un al treilea plan de rezervă prevede două cazane pe gaze ce vor putea fi folosite când apar defecțiuni la cele două grupuri CET.

„Mai avem în curs o investiție, punem două cazane mai mici, pentru aburi industriali, pe care le vom folosi pentru producerea energiei termice. Acestea vor fi folosite în cazul în care apar probleme la ambele intalații. Cazanele vor asigura 25- 30 la sută din necesarul maxim pe vârf de iarnă. În februarie, martie aceste cazane devin funcționale”, a conchis directorul SE Craiova II.

Articolul precedentArmă cu aer comprimat găsită în locuința unui tânăr din Ostroveni
Articolul următorO autoutiliară a ars ca o torță, în localitatea Moțăței-FOTO