Amenzi pentru vânzare la voia întâmplării a produselor second hand și mărfuri confiscate, acesta este rezultatul unei acțiuni de verificare desfășurate de către polițiștii locali craioveni, două zile la rând, în zonele unde mai multe persoane obișnuiesc să practice un astfel de comerț.   

Potrivit reprezentanților Poliției Locale Craiova, aceste acțiuni de control au vizat în special zona piețelor din municipiu, acolo unde zilnic se vând ilegal diverse tipuri de mărfuri.

„În zilele de 06 și 07 ianuarie, polițiștii locali cu atribuții de control comercial din cadrul Poliției Locale a Municipiului Craiova, cu sprijinul polițiștilor locali cu atribuții în ordine publică, au executat mai multe acțiuni în zona piețelor din municipiul Craiova, în special în zona Pieței Centrale, în vederea identificării și aplicării măsurilor legale persoanelor care practică comerț neautorizat, produse second hand. De asemenea, s-a acționat și pentru identificarea și sancționarea agenților economici care expuneau marfa în mod nelegal pe trotuarul pietonal din fața magazilor amplasate pe străzile din zona piețelor agroalimentare, perturbând circulația pietonală”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Locale Craiova.

În urma acestor acțiuni au fost depistate și conduse la sediul Poliției Locale Craiova șase persoane care vindeau mărfuri pe domeniul public, fără autorizație de ocupare a spațiului respectiv și fără acte pentru bunuri.

În urma verificărilor au fost aplicate trei amenzi și au fost confiscate zeci de kilograme de mărfuri.

„Cu această ocazie au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale în cuantum total de 1.500 lei și s-a dispus confiscarea bunurilor deținute fără forme legale, aproximativ 80 kg de încălțăminte, articole gablonțuri și genți de damă”, se mai arată în comunicat.

Reprezentanții Poliției Locale Craiova au mai comunicat că anul trecut, în urma acțiunilor specifice, s-a dispus confiscarea a aproximativ 11 tone de marfă second hand (cea mai mare parte din aceasta provenind de la comercianții din zona intrării în Piața Centrală dinspre bulevardul Calea București, cunoscută sub denumirea de „intrarea de la blocul coreenilor”), marfă ce a fost supusă distrugerii, conform procedurii legale.

Articolul precedentSalubritatea Craiova a trecut la colectarea brazilor aruncați la ghene. Pomii de Crăciun vor fi reciclați
Articolul următorPrimarul Craiovei, despre problema masterplanului de deșeuri: „Operatorul are obligativitatea de a primi aceste deșeuri indiferent de evoluția negocierii tarifelor între noi și Eco Sud”