Consilierii municipali craioveni au decis, în cadrul ședinței de Consiliu Local de joi, să demoleze construcțiile existente în Piața Chiriac din Craiova și aici să construiască o clădire în care vor funcționa mai multe direcții și servicii aflate în subordinea Primăriei Craiova.

Comercianții care își desfășurau activitatea în Piața Chiriac din Craiova au fost mutați în incinta târgului de săptămână de pe strada Râului, motiv pentru care, a precizat edilul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, spațiul respectiv poate fi folosit în alt scop.

„Acolo nu mai funcționează piața. Personal, am fost cel care aș fi vrut ca această piață să fie revitalizată. După ce a fost închisă și toți comercinații au fost mutați în târgul care era pe Caracal, s-a redeschis pentru cei care au vrut să își vândă marfa aici. Când s-a deschis târgul de pe Râului, toți au plecat acolo și astfel Piața Chiriac nu a mai avut comercianți. Ea a devenit nefuncțională, nu din cauza faptului că SC Piețe și Târguri dorește să o țină nefuncțională, ci din cauza faptului că toți comercianții au optat pentru târgul din Romanești. Am avut o discuție de eficientizare a comasării serviciilor publice într-o clădire comună. Mă refer la Direcția de Taxe și Impozite care de ani de zile își derulează activitatea într-un sediu impropriu, la Piața Centrală. Mai avem în vizor și clădirea în care funcționează Evidența Populației și să nu mai vorbim de faptul că și Casa Căsătoriilor va trebui eliberată cât de curând pentru că începe reabilitarea clădirii monument istoric. Există o idee de comasare a acestor servicii într-o clădire pe care să o ridicăm pe acest teren. Vom vedea”, a explicat Genoiu.

Comercianţii de legume şi fructe din Piaţa Chiriac s-au mutat, din martie anul trecut, în Târgul Municipal din cartierul 1 Mai. Piaţa Chiriac a fost a treia piaţă a Craiovei, după pieţele Elca şi Marşeu.

Articolul precedentZeci de străzi din Craiova vor fi cu sens unic. De când intră în vigoare măsura autorităților
Articolul următorCum au fost prinși hoții de la magazinul de electrocasnice din mall