Patru pistoale neletale de calibrul 9 mm, un pistol neletal de calibrul 8 mm, 216 cartuşe neletale şi 15 bile din material plastic, transparent, ce conţineau cocaină au fost găsite, joi, de poliţiştii doljeni, în urma unei percheziţii pe care au desfăşurat-o la locuinţa unui tânăr în vârstă de 26 de ani, din Pieleşti.

Potrivit anchetatorilor, armele şi muniţia ar fi fost cumpărate, în cursul lunii octombrie a acestui an, din Bulgaria şi introduse în România, fără a fi declarate organelor vamale de control.

„Bunurile deţinute ilegal de către tânărul de 26 de ani au fost ridicate, iar în cauză se efectueaza cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, contrabandă calificată, precum şi infracţiuni prevăzute de legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri“, se arată într-un comunicat remis de IPJ Dolj.

Sursa citată a adăugat că dosarul a fost înaintat, cu propunere de declinare a competenţei, către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, unitate competentă cu soluţionarea, în vederea luării măsurilor legale.

Articolul precedentSculpturile în marmură, ale artiștilor de la „Drumuri Brâncușiene”, amplasate în zona centrală a Craiovei
Articolul următorLaptele, cornul și mărul se lasă așteptate și în județul Dolj. Modificările aduse programului au produs întârzierile