Preșcolarii Grădiniței „Floare Albastră” din Craiova au un program bogat în activități, în această săptămână, micuții alături de cadrele didactice și de părinți marcând atât Centenarul Marii Uniri cât și evenimentul dedicat zilelor instituției școlare. De asemenea, grădinița a primit, la zece ani de când a devenit partener în programul „Eco-Școala”, placheta „Eco-Scools”, echipa craioveană fiind astfel răsplătită pentru acțiunile întreprinse în domeniul protejării mediului.

Potrivit directoarei Grădiniței „Floare Albastră” din Craiova, Mariana Badea, la activități au participat toate grupele de preșcolari, părinții sprijinind totodată acțiunile acestora.

„Această săptămână este importantă pentru Grădinița <<Floare Albastră>> din Craiova pentru că Sărbătoarea Centenarului este un moment important pentru cadrele didactice, pentru părinții care s-au implicat în activități și mai ales pentru copii întrucât acest eveniment este aparte pentru fiecare dintre noi. Acțiunile au debutat luni, fiind și Porțile Deschise ale Grădiniței, cu o conferință județeană având ca temă „Familia partener activ în educație”. Marți a fost o zi care ne-a încântat sufletele pentru că în urma atelierelor de lucru desfășurate cu părinții, unde tema a fost 1 Decembrie, am organizat o expoziție minunată cu lucrările realizate de către micuți”, a precizat Badea.

Grădinița a primit și placheta „Eco-Schools”, recompensă pentru cei zece ani de activități derulate în cadrul programului Eco-Școala.

„Miercuri, a fost punctul culminant al activităților derulate în această săptămână. Este o zi importantă pentru că pe lângă Sărbătoarea Zilei Grădiniței avem și sentimentul puternic de a fi buni ecologi. După 10 ani de activitate Eco –Școala, efortul cadrelor didcatice, părinților și al copiiilor este răsplătit printr-o plachetă, o plachetă Eco-Scools care vine la un deceniu de acțiuni derulate în acest sens. Placheta este oferită de către Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie din București în cadrul Programului mondial Eco-Școala”, a mai spus directoarea Grădiniței „Floare Albastră”.

Activitățile se vor încheia joi prin manifestări specifice Zilei de 1 Decembrie.  La evenimente au participat și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Dolj.

 

Articolul precedentCopaci doborâţi de zăpadă, în Craiova – FOTO
Articolul următor38 de utilaje pe drumurile din Dolj și peste 200 de tone de material antiderapant răspândit