Noi reguli privind îmbarcarea au fost stabilite de către reprezentanții Aeroportului Craiova, după ce Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor le-a impus operatorilor aeroportuari o serie de reglementări în privința asigurării unor măsuri de protecție impuse de pandemia COVID-19. 

Potrivit unui comunicat remis, joi, de către reprezentanții Aeroportului Craiova, la reluarea zborurilor, pasagerii vor trebui să respecte cu strictețe mai multe măsuri.

În primul rând, aceștia se vor prezenta la aeroport cu cel puţin trei ore înainte de ora programată pentru decolare.

De asemenea, se impune respectarea culoarelor tendiflex și a liniilor de demarcație pentru păstrarea distanței de 1,5 m între pasageri (față-spate și lateral), atât in zona publică, cât şi în zona securizată (terminal plecări/sosiri).

Mai trebuie respectată obligația de a urma procedura de termoscanare, pentru a preveni accesul în terminalele de pasageri a unor persoane care prezintă simptomatologie specifică infectării cu coronavirus.

În interiorul aeroportului se vor purat măști, iar pasagerii vor respecta instrucțiunile transmise, atât prin mijloacele audio, cât şi de către personalul aeroportuar.

Se va completa Declaraţia pe propria răspundere, a pasagerilor care sosesc în ţară şi totodată, respectarea măsurilor impuse de către reprezentanţii Direcţiei de Sănatate Publică.

Totodată, reprezentanții Aeroportului Craiova fac precizarea că accesul persoanelor care însoţesc pasagerii, atât la plecare, cât şi la sosire, este interzis în terminalele aeroportului.

Articolul precedentIzolarea la domiciliu, obligatorie în perioada stării de alertă
Articolul următorPunctele de trecere a frontierei rămân închise parțial sau total. Bechetul, pe listă