Patru elevi din județul Dolj vor susţine examenul de bacalaureat mai devreme, în cadrul sesiunii speciale pentru olimpici care se desfăşoară, în perioada 16 mai – 5 iunie, la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Dolj, la această sesiune a examenului național de bacalaureat participă absolvenţii de liceu din loturile naţionale lărgite care se pregătesc pentru olimpiadele internaționale și concursurile internaţionale sportive.

Elevii din județul Dolj sunt: Alexandru Ionuț Pătrașcu, elev al Liceului Teoretic „Constatin Brâncoveanu” Dăbuleni, calificat la olimpiada de kaiac canoe; Florian Călina, de la Colegiul „Frații Buzești” Craiova , calificat la olimpiada de chimie; Elisa Bănică, elevă a Liceului Teoretic Mihai Viteazul Băilești, calificată la olimpiada de biologie și Ioana Cezara Vlad, elevă a Colegiului Național Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova, aceasta urmând să susțină admiterea la Academia Militară SUA.

Conform calendarului Ministerului Educației, înscrierea candidaţilor va avea loc în zilele de 16 şi 17 mai.

Probele de evaluare a competenţelor se vor desfăşura astfel:

20 – 21 mai (evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă);

22 mai (evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională);

23 – 24 mai (evaluarea competenţelor digitale);

27 mai (Limba şi literatura română);

28 mai (proba obligatorie a profilului);

29 mai (proba la alegere a profilului şi specializării);

30 mai (Limba şi literatura maternă).

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 31 mai (până la ora 12.00), depunerea eventualelor contestaţii fiind programată în cursul aceleiaşi zile (12.00 – 14.00). În intervalul 31 mai – 5 iunie vor fi soluţionate eventualele contestaţii şi afişate rezultatele finale.

Articolul precedentMuzeul iluziilor optice, pentru nouă zile, la Craiova
Articolul următorCraioveancă dată dispărută. Aceasta a plecat de acasă din luna februarie