22.316 de persoane şi-au exprimat dreptul la vot până la ora 08.40, în județul Dolj, reprezentând 4.36 % din totalul alegătorilor înscrişi pe liste.

Din totalul celor care au votat până la ora 08.45, 22.316 de alegători sunt înscrişi pe listele permanente, iar 2.516 pe listele suplimentare.

Pentru urna mobilă a fost înregistrată o solicitare la nivel de județ.

Potrivit datelor înregistrate de către Biroul Electoral Central, în județul Dolj au fost pregătite 531 de secţii de votare, pe listele permanente fiind înscrise 567.537 de persoane.

Alegerile locale se vor desfășura în condiții deosebite, autoritățile recomandând respectarea unor reguli absolut necesare pentru combaterea transmiterii noului coronavirus:

Masca de protecție, care este obligatorie în secțiile și cabinele de vot, trebuie să acopere nasul şi gura.

Alegătorii trebuie să mențină între ei distanța fizică de cel puțin 1,5 metri.

Alegătorii trebuie să se spele pe mâini, să se dezinfecteze frecvent sau să poarte mănuși. Atingerea feței nu este recomandată.

Atât în secții, cât și în curtea lor, trebuie evitat cât de mult posibil contactul cu alte persoane care participă la procesul electoral. În cazul unui contact direct, masca trebuie schimbată și mâinile, dezinfectate.

Alegătorii trebuie să intre pe rând în secții, astfel încât să fie evitată aglomerația. Numărul persoanelor prezente în același timp în secția de vot nu trebuie să fie mai mare de 15.

La solicitarea operatorului, alegătorii trebuie să introducă actul de identitate/documentul de identitate în dispozitivul informatic, astfel încât să poată fi identificat de sistem.

Înainte de a vota, alegătorii își vor îndepărta masca pentru a putea fi identificați (pentru scurt timp și păstrând o distanță de 1,5 metri de operator).

Actul de identitate va fi pus de către alegător pe biroul membrul biroului electoral al secției de votare, care îi va prelua semnătura în lista electorală.

Alegătorii trebuie să-și ia singuri buletinele de vot, ștampila și pixul cu care semnează (se recomandă să folosescă pixul propriu).

La ieșirea din cabina de vot, alegătorii trebuie să-și aplice singuri pe actul de identitate timbrul autocolant sau ștampila cu mențiunea ”VOTAT”.

Sursa: Realitatea de Dolj

Articolul precedent1.552 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Care este distribuția infectărilor, pe județe
Articolul următorALEGERI LOCALE 2020 – EXIT POLL AVANGARDE la Realitatea PLUS și Realitatea.net. Primele cifre ale alegerilor – LIVE