Doi cetăţeni bulgari au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile după ce au fost depistaţi în flagrant de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Craiova şi procurorii DIICOT- ST Craiova, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, când încercau să instaleze dispozitive skimming la un ATM bancar din Drobeta Turnu Severin.

Potrivit anchetatorilor, bulgarii fac parte dintr-o grupare infracţională care ar fi montat pe ATM-uri bancare, din zona Olteniei, dispozitive de copiere a datelor cardurilor bancare, activităţi cunoscute generic sub denumirea de „skimming”.

Astfel, poliţiştii au surprins în flagrant delict doi cetăţeni bulgari, de 35 şi 47 de ani, în timp ce ar fi instalat dispozitive skimming, destinate copierii datelor cardurilor bancare și înregistrării codurilor PIN, pe un ATM bancar din Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi.

Oamenii legii au confiscat dispozitivele de skimming, mai multe instrumente de plată electronică emise de instituţii financiare din străinătate, sisteme informatice și medii de stocare a datelor informatice.

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar, ulterior, Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile. Ei sunt acuzaţi de acces ilegal la un sistem informatic, interceptare ilegală a unei transmisii de date informatice şi operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Articolul precedentTârg de adopții de câini, în Parcul Nicolae Romanescu din Craiova
Articolul următorPepenii de Dăbuleni, din piețe, cu etichete speciale