dig

Bugetul Craiovei pentru acest an a stârnit discuții în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Municipal Craiova, consilierii liberali și cel din partea ALDE acuzând faptul că partea de dezvoltare a municipiului nu a reprezentat o prioritate când s-au împărțit sumele de bani.

Marian Vasile, consilier municipal din partea PNL, a precizat că el și colegii săi au depus peste 30 de amendamende la buget dar niciunul nu a fost luat în calcul.

„Considerăm că bugetul pentru acest an este dezastruos, lipsit de viziune, din punctul nostru de vedere. Am depus și noi 30 de amendamende la buget dar, bineînțeles, nimieni nu le-a luat în seamă. În primul rând voiam să alocăm bani pentru o parcare supraetajată în Craiova. Erau fonduri pentru un asemenea obiectiv. Aopoi, abolut necesar era un numătr de autobuze exclusiv pentru elevi, mai ales pentru cei din ciclul primar și gimnaziu. Nici acesta nu a a fost considerat ca fiind necesar. Și o mare mizerie pentru acest oraș este fostul cartier chinezesc. Și aici trebuia insistat. Nu se poate face nimic pentru dezvoltare, se pare”, a spus Vasile.

La rândul său, Flavius Sirop, tot consilier liberal, a adus în discuție necesitatea înființării unui parc industrial și urgentarea procedurilor în privința reabilitării Colegiul Carol I din Craiova sau în ceea ce privește construirea blocurilor din fostul cartier chinezesc. De asemenea, acesta a mai amintit despre necesitatea echipamentelor medicale în Spitalul Filantropia din Craiova.

Printre propunerile liberale se regăsește și înființarea unui centru pentru tineret și rezolvarea problemei transportului gratuit pentru elevi.

Dumitru Mănescu, consilier din partea ALDE, consideră că pentru partea de dezvoltare ar fi trebuit alocați mai mulți bani, nu 30% cât este în prezent, ci 40 % din totalul sumei.

În replică, primarul Mihail Genoiu a reamintit că anumite obiective, respectiv Carol I și fostul cartier chinezesc „vor deveni realitate”. Legat de domeniul sănătății, edilul a spus că, luni, Ministerul Sănătății a aprobat alocarea unei sume de bani pentru cumpărarea unui aparat RMN pentru Spitalul Filantropia din Craiova, menționând că deși „colegii liberali nu pun preț pe fondurile europene”, autoritățile muncesc foarte mult pentru astfel de proiecte.

Articolul precedentTrei mașini distruse de un copac doborât de vânt, în Craiova
Articolul următorBăileşti: Sute de pachete de ţigări de contrabandă, găsite în urma unor percheziţii