Un bărbat în vârstă de 62 de ani, din comuna Pădina, judeţul Mehedinţi, a fost arestat preventiv, sâmbătă, pentru următoarele 30 de zile, fiind suspectat că în perioada iulie-octombrie, anul acesta, a comis șase infracțiuni de furt din locuință, pe raza municipiului Craiova.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru a menționat că în perioada 9 iulie – 4 octombrie, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Craiova au înregistrat șase plângeri penale de la persoane cu vârste cuprinse între 77 şi 87 de ani, din localitate, care au sesizat faptul că au fost victimele unui bărbat necunoscut, care, sub pretextul că doreşte să le vândă legume, la un preţ avantajos, le-a distras atenţia şi a sustras din locuinţele lor diverse sume de bani.

Valoarea totală a prejudiciului creat a fost stabilită la suma de aproximativ 10.000 de lei, în cauzele respective fiind demarate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt.

„În urma probelor administrate de poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Craiova, la data de 5 octombrie, a fost identificat un bărbat de 62 de ani din comuna Pădina, judeţul Mehedinţi, bănuit că ar fi săvârşit faptele respective. În urma analizării probatoriului administrat, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Craiova au luat măsura reţineri pentru 24 de ore faţă de persoana în cauză, bărbatul fiind apoi prezentat cu propunere de arestare preventivă. Propunerea a fost însuşită de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, instanţa de judecată dispunând, în cursul zilei de ieri,  faţă de persoana în cauză, măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile”, a declarat Grădinaru.

Articolul precedentReferendum, duminică ora 10.00: 9,71 % prezența la vot în județul Dolj
Articolul următorAu început doljenii să iasă la vot. Prezența, la ora 13.00, este de 14,41 %