Un bărbat în vârstă de 49 de ani, din Craiova, a fost reținut luni, fiind bănuit de săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigări după ce la sfârșitul săptămânii trecute i-au fost găsite în mașină peste 3.000 de pachete cu țigări. Acesta a vrut să  evite echipajul de poliție, schimbând direcția de deplasare, a rămas cu mașina împotmolită pe un drum neamenajat, a abandonat autoturismul și a fugit pe câmp.   

Reprezentanții IPJ Dolj au precizat că, în urma controlului efectuat autovehiculului, pamenii legii au găsit cantitatea de 3.008 pachete de țigări, fără timbru de marcaj fiscal.

„Având în vedere cele constatate, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, atât ţigările cât şi autoturismul în cauză fiind indisponibilizate de poliţişti. Ulterior, cercetările au fost preluate de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, care, în urma probatoriului administrat în cauză, au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, faţă de un bărbat de 49 de ani, din Craiova, bănuit că s-ar fi aflat la volanul autoturismului respectiv”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.

Acesta a mai spus că urmează ca bărbatul să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Articolul precedentMamografii digitale 3D cu tomosinteză, la Spitalul Căi Ferate Craiova
Articolul următorDolj: Amenzi pentru transportatorii de mărfuri și de persoane. Unora li s-a ridicat permisul de conducere