Fenomenul defrișării pare a fi unul greu de stăpânit la nivelul județului Dolj, un control derulat în acest sens, timp de trei săptămâni, de către polițiști, jandarmi și reprezentanți ai Direcției Silvice Dolj demonstrând faptul că practica tăierii copacilor, la voia întâmplării, rămâne una cu tradiție în județ.

Apariţia Codului Silvic a presupus, automat, introducerea pedepsei cu închisoarea pentru distrugerea pădurilor, numai că acest aspect nu-i sperie foarte tare pe doljeni.

Statisticile arată că aceste persoane acţionează seara sau chiar în toiul nopţii, existând două situații. Pentru unii, tăierea abuzivă a copacilor devine un act de disperare a unui om care nu-şi poate lăsa familia să moară de foame (existând cazuri când lemnul este vândut) sau de frig (când lemnul este folosit în scop personal).

În urma unei acțiuni de control efectuate de către autoritățile doljene, în perioada 21 ianuarie–10 februarie, au fost constatate 25 de infracțiuni, dintre care 10 conform Codului Silvic.

De asemenea, în urma abaterilor constatate, au fost aplicate 179 de amenzi, în valoare de aproximativ 74.000 de lei.

„Ca măsuri complementare, a fost confiscată cantitatea de aproximativ 54 de metri cubi de material lemnos, în valoare de 7.000 de lei. La activităţi au mai participat jandarmi precum şi reprezentanţi din cadrul Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea şi Direcţiei Silvice Dolj”, au transmis reprezentanții IPJ Dolj.

 

 

 

Articolul precedentUn doljean face doi ani de pușcărie pentru furt de energie electrică
Articolul următorCondamnat pentru evaziune fiscală, un bărbat din Hunedoara a fost prins în Aeroportul Craiova